افزایش انگیزه به روش استیو جابز

مرکز نوآوری و شتابدهی تیمی‌نو

استیون پائول جابز کارآفرین، مخترع، بنیان‌گذار و مدیر ارشد اجرایی شرکت رایانه‌ای اپل و یکی از چهره‌های پیشرو در صنعت رایانه بود. استیون جابز ۲۴ فوریه‌ی سال ۱۹۵۵ میلادی (۶ اسفند ۱۳۳۳) در شهر سانفرانسیسکو در ایالت کالیفرنیا به دنیا آمد. در تحصیل موفقیت چشم‌گیری به دست نیاورد ولی استعداد خارق‌العاده‌ای در تجارت داشت و در همان جوانی راه موفقیت در کار را پیدا کرد. ‌او در تاریخ ۵ اکتبر ۲۰۱۱ درگذشت اما همواره نامش در دنیای فناوری جاودان ماند.

در سال ۱۹۷۶، جابز ۲۱ ساله به همراه دوستش استیو وازنیک ۲۶ ساله، شرکت اپل را تأسیس کردند. اولین رایانهٔ شخصی‌ که شرکت اپل به بازار معرفی کرد، اپل نام داشت. یک سال پس از آن در سال ۱۹۷۷ اپل نیز راهی بازار شد. در سال ۱۹۸۵ طی یک اختلاف مدیریتی، جابز اپل را ترک و در همان سال شرکت نکست را تأسیس کرد.

جابز در سال ۱۹۸۶ یک گروه گرافیکی را از بخش گرافیک کامپیوتر لوکاس فیلم خرید. پس از خرید این بخش، شرکت پیکسار متولد شد که نام آن از ترکیب پیکسِر و رادار الهام گرفته شده بود. پیکسار توانست فیلم‌های پویانمایی موفقی بسازد. در سال ۲۰۰۶ شرکت والت دیزنی، پیکسار را خرید. پس از این معامله جابز به سهام‌دار اصلی والت دیزنی تبدیل شد و به عضویت هیئت مدیرهٔ آن درآمد. در اکتبر ۲۰۰۳ سرطان لوزالمعده جابز تشخیص داده شد و در اوت ۲۰۱۱، او از سمت مدیرعاملی اپل استعفا داد. تیم کوک، از مدیران ارشد اپل، مدیرعامل شد و جابز به‌عنوان رئیس هیئت مدیره به فعالیت‌هایش ادامه داد.

استیو جابز در نهایت بر اثر عوارض ناشی از سرطان لوزالمعده، در تاریخ چهارشنبه ۵ اکتبر ۲۰۱۱ در سن ۵۶ سالگی درگذشت.

استیو جابز یک منبع مؤثر برای ایجاد انگیزه بود. او با دیدگاه خود به افراد انگیزه می‌داد و توانست کارمندانی را برای تحقق دیدگاه خود در تولید محصول جدیدی که بتواند جهان را تغییر دهد، به بهترین نحو تربیت کند. در زیر چند نمونه از روش های افزایش انگیزه استیو جابز را مرور میکنیم.

اهداف کوچک تر تعیین کنید

اهداف کوچک که در یک دوره زمانی کوتاه به دست می آیند انگیزه خوبی برای شما خواهند بود تا با توان بیشتر و نگرش مثبت تر نسبت به خود به سوی اهداف بزرگ حرکت کنید.

از جملات مثبت درباره خود استفاده کنید

مانند تکرار عبارت های من میتوانم

من خلاقیت انجام هر کاری را دارم

ذهن من قوی و سالم است

من در هر کاری عالی هستم

اهداف خود را به اشتراک بگذارید

به اشتراک گذاشتن اهداف با دوستان و اشنایان باعث تقویت احساس مسئولیت شما میشود و شما به خاطر اطرافیان خود با قدرت بیشتری تلاش خواهید کرد.

ذهن خود را تقویت کنید

برای شکستن موانع پیش رویتان لازم است با بدبینی های ذهنی خود بجنگید و اجازه ندهید بر روی اهدافتان تاثیر بگذارد خلاص شدن از شر افکار منفی فضای بیشتری برای ایده های ناب و افزایش خلاقیت ایجاد میکند

نمای کلی از اهداف خود داشته باشید

چک لیستی تهیه کنید و هر روز آن را مرور کنید و اهدافی را که به آن میرسد علامت بزنید با این کار علاوه بر اندازه گیری پیشرفت در اهداف از یک انگیزه روزانه نیز برخوردار خواهید شد.

با ترس خود رو به رو شوید

ترس یکی از بزرگ ترین دلایلی است که افراد از اهداف و رویا های خود دست میکشند. مواجه شدن با ترس باعث تغییر دید شما نسبت به شیوه رسیدن به اهدافتان میشود.