راهکارهای افزایش عزت نفس

مرکز نوآوری و شتابدهی تیمی‌نو

راهکار اول افزایش عزت نفس: حُسن جویی

حُسن جویی به این معنی است که برخی از ویژگی‌های مثبت دیگران را بیابیم و آن را بازگو کنیم که البته اگر مطالب کامل‌تری در این زمینه مد نظرتان بود، در حقیقت با حسن جویی یکی از اجزای مهم خود ارزشمندی و دیگر ارزشمندی در رفتار ما بروز پیدا می‌کند.

راهکار دوم افزایش عزت نفس: مدیریت انتقاد

همه ما در مورد نقد شنیده‌ایم و می‌دانیم که اگر انتقاد سازنده باشد، بسیار خوب است اما اگر دقت کنید می‌بینید که اکثر نقدها نه تنها سازنده نیستند، بلکه مخرب هم هستند و من پیشنهاد می‌کنم حتماً مقاله نحوه انتقاد کردن را مطالعه کنید. انتقاد زیاد نشان می‌دهد که یا در خودمان احساس ارزشمندی نداریم (که سعی می‌کنیم با تخریب دیگران این احساس را تسکین بدهیم) و یا این که در دیگران حس ارزشمندی را پیدا نمی‌کنیم که هر دو از نشانه‌های عزت نفس پایین هستند. بنابراین باید در این مورد بسیار دقیق بود.

راهکار سوم افزایش عزت نفس: کنترل قضاوت

قضاوت کردن از دیگر نمونه‌ رفتارهایی است که در اکثر افراد با عزت نفس پایین به وفور یافت می‌شود. افراد هرچه راحت‌تر قضاوت می‌کنند و قضاوت‌های خود را بیان می‌کنند از عزت نفس کمتری برخوردار هستند. در فایل صوتی چرا قضاوت می‌کنیم در این مورد بهه  صورت بسیار مفصل توضیح داده‌ام که حتماً پیشنهاد می‌کنم ان را گوش کنید. موضوعات این فایل به طرز عجیبی روی زندگی خود من تاثیر داشت و امیدوارم برای شما نیز به همین صورت باشد.

راهکار چهارم افزایش عزت نفس: افزایش مهارت‌های ابراز وجود

از دیگر مهارت‌های ضروری برای افزایش و تقویت عزت نفس، مهارت ابراز وجود است. به این معنی که بتوانیم تا اندازه نیاز مهارت‌ها و توانمندی‌های خود را بروز دهیم. البته برای بسیاری از افراد این یک نگرانی است که ابراز وجود با خودستایی تداخل نداشته باشد.

راهکار پنجم افزایش عزت نفس: کنار گذاشتن کامل گرایی

کامل گرایی از آن بلایایی است که افرادی که درگیرش هستند را به سختی از پا در می‌آورد. این که بخواهیم همه چیز کامل و بی نقص باشد امری اجتناب ناپذیر است و هیچگاه محقق نخواهد شد. یکی از اصلی‌ترین دلایل  اهمال کاری نیز همین موضوع است یعنی کامل گرایی. در کتاب  ازشنبه به صورت کامل در مورد کامل گرایی صحبت کردیم و شما می‌توانید نسخه پی دی اف آن را به صورت رایگان در اختیار داشته باشید.

شاید این سوال برای شما پیش بیاید که چرا کامل گرایی باعث کاهش عزت نفس ما می‌شود؟ پاسخ این است که افرادی که دچار کامل گرایی هستند، به صورت ناخودآگاه این حس را دارد که باید همه چیز کامل باشد تا ارزشمند باشد و این با تعریف ما در تناقض است.

راهکار ششم افزایش عزت نفس: یافتن منبع انگیزه

یکی از بزرگترین مشکلات کاهش عزت نفس این است که ما نمی‌دانیم چطور باید انگیزه خود را افزایش دهیم ومابا نبود انگیزه باید چه کار کرد و چطور می‌توان انگیزه حرکت را در خود ارتقا داد. در این سخنرانی  به این مهم پرداخته شده است که عوامل افزایش انگیزه چه هستند که اگر با دیدی درست به آن نگاه کنید خواهید دید که بسیاری از عوامل افزایش انگیزه از عوامل افزاش عزت نفس نیز هستند.

کلام آخر

فراموش نکنید که تغییر، از خود شما شروع می‌شود و همین امروز، بهترین زمان برای شروع این تغییر است.نگاهی دقیق به خودتان بیندازید و مچ خود را بگیرید. ببینید چگونه به خودتان بی‌احترامی می‌کنید و چگونه می‌گذارید دیگران به شما بی‌احترامی کنند. این موارد را بنویسید و از راهکارهای موجود در این مقاله استفاده کنید تا اقدامات لازم برای رفع این معضل را به کار گیرید. پاداش این تلاش، احساس فوق‌العاده‌ای است که نسبت به خودتان پیدا می‌کنید. به علاوه، به‌زودی خواهید دید که رفتار دیگران هم با شما تغییر کرده است و احترام بیشتری به شما می‌گذارند. شاد و موفق باشید.