برونگرایی (extraversion) نوعی دستهبندی شخصیتی است. کسانی که در این دسته قرار میگیرند، معمولاً انرژی زیادی دارند و پرحرف به نظر میرسند. به طور کلی، این ویژگی به کسانی داده میشود که انرژی خود را از حضور در جمع دریافت میکنند.این افراد تمایل زیادی به حضور درمیان دیگران دارند. وجود برونگراها در هر جمعی باعث میشود که روح و نشاط بیشتری به افراد تزریق شود. روحیه اجتماعی این افراد دیگران را به سمت خود میکشد.برونگرایی با اجتماعی بودن، پرحرفی، ابراز وجود و تحریک پذیری مشخص میشود. افرادی که برونگرایی بالایی دارند، به دنبال تحریک اجتماعی و فرصتهایی برای تعامل با دیگران هستند.
ویژگیهای افراد برونگرا
- لذتبردن از حضور در اجتماع
- بینیازی از زمانی برای تنهابودن
- شادی و شکوفایی در جمع
- داشتن دوستان پرشمار
- مطرحکردن مشکلات و مسائل
- خوشبینی و اجتماعیبودن
- نترسیدن از ریسککردن
- انعطافپذیری
- تأکید بر خود
- لذت بردن از توجه
تفاوت برونگرایی و درون گرایی
برونگرایی و درونگرایی یک طیف است. طیفی که این دو ویژگی شخصیتی در دو سر آن قرار دارند و کاملاً ضد هم هستند. افراد کاملاً برونگرا یا درونگرا نیستند و در نقاط مختلف این طیف جای میگیرند. تفاوت اصلی این دو نوع شخصیت در تأمین منبع انرژی روانی و روحیشان است.برونگراها برای تأمین انرژی خود به جمع نیاز دارند و درونگراها این توان و انرژی را از درون خود تقویت میکنند. باید بدانید که شاید شما بعضی از ویژگیهای فردی درونگرا را داشته باشید اما ممکن است که بیشتر خصوصیاتتان شبیه برونگراها باشد. باید بدانید که آدمها تلفیقی از ویژگیهای برونگرایی و درونگرایی را دارند.برای مثال، بعضیها خجالتیاند اما بیشتر ویژگیهای افراد برونگرا را دارند. بعضیها هم علاقه زیادی به فعالیتهای جمعی دارند اما بیشتر درونگرا محسوب میشوند و تمایلشان به حضور در جمع نه برای دریافت انرژی بلکه کسب تجربه یا چیزی شبیه به آن است.
شغلهای مناسب یک برونگرا
- موقعیتهای مرتبط با روابط عمومی
- مدیریت کسبوکارها
- مدیریت شبکههای اجتماعی
- مشاغل مرتبط با سیاست
- برنامهریزی مناسبتها و رویدادها
- کار در بخش فروش و فروشندگی
- مدیریت بخش ارتباط با مشتریان
- آموزش و تدریس
- بخش منابع انسانی
- وکالت و حقوق
- مهمانداری هواپیما
- مشاوره و امور اجتماعی
- هنرپیشگی تئاتر و سینما
مزایا و معایب برونگرایی
مزایا
- بهرهمندی از فرصتهای رشد شغلی به واسطه تمایل به پذیرش ریسک و شرکت در اجتماعات
- برقراری ارتباطات اجتماعی سریع و خوب
- ابراز راحت نظرات و ایدهها
- توانایی انجام چند کار همزمان
معایب
- دوستیهای این افراد پرشمار اما سطحی است.
- ریسکپذیریشان باعث میشود که بیشتر در معرض انواع خطرات باشند.
- شادی و رضایت این افراد تاحد زیادی وابسته به حضور افراد دیگر است.
- ترس برونگراها از خطاکردن اندک است و همین میتواند مقوله اعتمادکردن به آنها را مخدوش و سخت کند.
سخن پایانی
افراد برونگرا معمولاً ارتباط با سایر افراد و معاشرت را دوست دارند و دارای شخصیتهای بیرونی هستند. اشخاص با برونگرایی لزوماً نیازی به تحسین و تمجید ندارند، آنها خیلی راحت در موقعیتهای اجتماعی رشد میکنند. به بیان سادهتر، افراد برونگرا قصد خودنمایی ندارند بلکه آنها دوست دارند دیده و شنیده شوند. با اینکه ممکن است آنها گاهی اوقات غمگین و افسرده نیز بشوند ولی این حالتها برای برونگراها گذراست.