شخصیت کارآفرین ESTP فردی است برونگرا، مشاهده گر، متفکر و آینده نگر. این فرد تمایل زیاد به کنش گرا و پرانرژی بودن دارد. آنها عاشق کشف فرصت های جدید زندگی مانند معاشرت با دیگران و انجام کارهای شخصی خود هستند.
معرفی شخصیت کارآفرین ESTP
تیپ شخصیت کارآفرین ESTP همواره بر محیط اطراف خود تأثیر دارد. برای این که بتوانید این افراد را در یک مهمانی تشخیص بدهید، به دنبال فردی باشید که به سرعت از کنار یک گروه به کنار گروه دیگری می رود و با طنز نافذی که دارد موجبات خنده و سرگرمی را فراهم میکند و اکثرا در مرکز توجه است. اگر از یکی از حاضرین در جمع خواسته شود که به روی صحنه بیاید، شخصیت کارآفرین ESTP داوطلب میشود یا دوستان خجالتی خود را داوطلب میکند.
نظریه ها، مفاهیم انتزاعی و بحثهای کشدار در مورد مسائل جهانی و پیامدهای آن برای مدت طولانی این افراد را جذب نمی کند. شخصیت کارآفرین ESTP گفتگوهای فعال و هوشمندانه ای دارند. آن ها ترجیح می دهند درباره ی مسائل عینی صحبت کنند. شخصیت کارآفرین ESTP ترجیح می دهد به جای نشستن و فکر کردن به احتمالات و روش های انجام یک کار، پیش از بررسی های دقیق ریسک کند و همانطور که پیش می رود، اشتباهات خود را درست کند.
کارآفرینان گونه شخصیتی هستند که خیلی ممکن است شیوه زندگی مخاطرهآمیز را در پیش بگیرند. آنها در لحظه زندگی میکنند و دست به عمل میزنند، آنها نقاطی آرام در دل طوفان هستند. افراد دارای گونه شخصیتی کارآفرین از شور و لذت سرخوش میشوند نه به خاطر بخش احساسی ماجرا، بلکه به دلیل اینکه برای ذهن منطقی آنها بسیار تحریککننده است. آنها مجبور به گرفتن تصمیماتی فوری بر اساس واقعیت آنی و در روند سریع پاسخگویی به محرکهای منطقی هستند.
برای افراد دارای شخصیت کارآفرین ESTP چالشبرانگیز است این است که آنها ترجیح میدهند از معیار های اخلاقی خودشان استفاده کنند نه دیگران. برای کارآفرینان قوانین ساخته شدهاند تا زیر پا گذاشته شوند. اما اگر کارآفرینان مشکلآفرینی را به حداقل برسانند، از انرژی خود بهرهبرداری کرده و تمرکز خود را بر روی مسائل خستهکننده از دست ندهند، نیرویی محسوب میشوند که نباید آنها را نادیده گرفت.
شاید کارآفرینان در بین همه تیپهای شخصیتی، مهارت منحصر به فردی در تشخیص تغییرات کوچک را داشته باشند. این تغییرات میتواند اعم از تغییر چهره، یک سبک لباس جدید، یا تغییر عادت باشد و افراد دارای تیپ شخصیتی ESTP به افکار و انگیزههای پنهان توجه میکنند در حالی که سایر تیپپ ها باید شانس بیاورند تا متوجه چنین چیزهایی شوند. کارآفرینان بلافاصله از این مشاهدات استفاده میکنند؛ خواستار تغییر شده و سؤال میپرسند، اغلب بدون اینکه اهمیت زیادی به حساسیت افراد بدهند.
نقاط قوت و ضعف شخصیت کارآفرینESTP
نقاط قوت ESTP
- جسور: افراد با تیپ شخصیتی کارآفرین سرشار از زندگی و انرژی هستند. هیچ لذتی برای کارآفرینان بالاتر از کنار زدن مرزها و کشف و استفاده از چیزها و ایده های جدید نیست.
- منطقی و عملی: کارآفرینان دانش و فلسفه را دوست دارند، اما نه به خاطر خودشان. چیزی که برای شخصیتهای کارآفرین سرگرمکننده است، یافتن ایدههایی است که قابل اجرا هستند و جزئیات را عمیق میکنند تا بتوانند از آنها استفاده کنند. اگر بحث جذاب نباشد، آنها استفاده بهتری از زمان می کنند.
- اصیل: ESTP ها با ترکیب جسارت و عملی بودن خود، دوست دارند ایده ها و راه حل های جدید را آزمایش کنند. آنها چیزها را طوری کنار هم قرار می دهند که هیچ کس فکرش را نمی کند.
- ادراکی: توانایی کارآفرینان برای توجه به زمانی که چیزها تغییر می کنند – و زمانی که نیاز به تغییر دارند به این اصالت کمک می کند! تغییرات کوچک در عادات و ظاهر به کارآفرینان جلب می شود و آنها از این مشاهدات برای کمک به ایجاد ارتباط با دیگران استفاده می کنند.
- روراست و واضح: این مهارت ادراکی برای بازیهای ذهنی استفاده نمیشود، کارآفرینان ترجیح میدهند با پرسشها و پاسخهای مستقیم و واقعی ارتباط برقرار کنند.
- اجتماعی: همه این ویژگی ها با هم جمع می شوند تا یک رهبری ذاتی گروه در کارآفرینان ایجاد کنند. این چیزی نیست که آنها فعالانه به دنبال آن باشند، افراد با این تیپ شخصیتی فقط در استفاده از تعاملات اجتماعی و فرصت های شبکه مهارت دارند.
نقاط ضعف ESTP
- بی احساس: احساسات و عواطف در رتبه دوم پس از حقایق و “واقعیت” برای شخصیت کارآفرین ESTP قرار می گیرد. موقعیتهای هیجانانگیز برای آنها ناخوشایند هستند و صداقت صریح کارآفرینان در اینجا کمکی نمیکند. این شخصیت ها اغلب در تشخیص و بیان احساسات خود نیز دچار مشکل هستند.
- عجول: کارآفرینان با سرعت خودشان حرکت می کنند. آنها تحمل سرعت پایین بقیه را ندارند و به تمرکز روی جزئیات برای مدت طولانی برای کارآفرینان بسیار چالش برانگیز است.
- مستعد ریسک: این بیشکیبایی میتواند کارآفرینان را به سمت قلمروی ناشناخته ها سوق دهد بدون اینکه به عواقب بلندمدت آن فکر کنند. شخصیتهای کارآفرین گاهی عمداً با عجول بودن و خطرات مبارزه میکنند.
- بدون ساختار: کارآفرینان هر فرصتی را که می بینند، استفاده می کنند و اغلب قوانین و انتظارات اجتماعی را در این فرآیند نادیده می گیرند. ESTP ها ممکن است کارها را انجام دهد، اما می تواند پیامدهای اجتماعی غیرمنتظره ای ایجاد کند.
- دید کلی ندارند: زندگی در لحظه می تواند باعث شود کارآفرینان جنگل را به خاطر درختان از دست بدهند. افراد با این تیپ شخصیتی دوست دارند مشکلات را اینجا و اکنون حل کنند، شاید بیش از حد. همه بخشهای یک پروژه میتوانند بینقص باشند، اما اگر آن بخشها با هم هماهنگ نباشند، پروژه همچنان شکست خواهد خورد. ESTP ها از نظم خوششان نمی آید و این عواقب زیادی برایشان دارد.
- سرپیچی: کارآفرینان تحت فشار قرار نخواهند گرفت. تکرار، قوانین سختگیرانه، ساکت نشستن در حین سخنرانی، کارآفرینان اینگونه زندگی نمی کنند. آنها عمل گرا هستند. محیطهایی مانند مدرسه و بسیاری از کارهای ابتدایی میتوانند آنقدر خستهکننده باشند که غیرقابل تحمل باشند، و نیازمند تلاش فوقالعادهای از سوی کارآفرینان برای متمرکز ماندن باشد.
نتیجه
کارآفرینان پر از شور و انرژی هستند و ذهنی منطقی، هرچند گاهی اوقات پریشان دارند. افراد با این گونه شخصیتی به دلیل الهامبخش بودن، قانعکننده بودن و تنوعطلبی بهطور ذاتی رهبران گروه هستند و همه را در مسیرهایی جدید به دنبال خود میکشند، و هر جا بروند با خود زندگی و هیجان میبرند. قرار دادن این موارد در خدمت هدفی سازنده و باارزش چالش واقعی کارآفرینان است.